100% natuurlijke hennep tassen, geldbeugels en accessoires

BHANGARA herontdekt de klassieke rugzakken, schoudertassen, handtassen, draagtassen en diverse accessoires om ze om te vormen tot verantwoorde mode artikelen. De BHANGARA artikelen, gemaakt van 100% natuurlijke hennep, zijn actueel, bestendig en ontworpen om lang mee te gaan. Wat ook de stijl is, het door BHANGARA voorgestelde assortiment zal een gekleurde of neutrale, stedelijke of etnische, tijdloze of trendy look maken.
BHANGARA zet zich in voor een verantwoorde productie en concentreert zijn missie op drie aspecten: menselijk, ecologisch en solidair.

MENSELIJK

BHANGARA, een ethisch merk, transformeert traditionele Nepalese hennep stoffen in kleurrijke, heldere tassen en accessoires op basis van eerlijke handel. De teelt en het textiel gebruik van hennep in Nepal is een traditie die verschillende millennia teruggaat. In afgelegen gebieden van de Himalaya verdienen vele Nepalezen hun brood met de verwerking van hennep. Wat de kledingindustrie betreft, werkt BHANGARA met een werkplaats die vrouwen in precaire sociale situaties begeleidt en opleidt om hen te helpen economisch onafhankelijk te worden. Een tweede werkplaats biedt werk aan mannen tussen 40 en 60 jaar oud. De door deze wevers en naaisters in elkaar gezette artikelen zijn werkelijk unieke werken. De kers op de taart: de labels van onze tassen zijn handgemaakt en gezeefdrukt in lokta-papier, het traditionele Nepalese papier.

ECOLOGISCH

BHANGARA tassen en accessoires zijn gemaakt van 100% natuurlijke hennep. Hennepvezel is volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar en dus milieuvriendelijk. De hennep die voor de BHANGARA tassen wordt gebruikt, is afkomstig uit de bergen van West-Nepal, waar hennep ook in het wild groeit, aangepast is aan de temperatuur en de regenval van deze klimaatzone. Bovendien heeft het een uitstekende natuurlijke weerstand tegen plagen, waardoor pesticiden niet nodig zijn en de teelt volledig natuurlijk is. Zijn snelle groei onderdrukt ook onkruid, waardoor het een natuurlijke bodemreiniger is.

SOLIDAIR

De vele economische en sociale noden in Nepal zijn toegenomen na de aardbeving van 2015. Binnen de uiteengevallen gezinnen blijven kinderen de voornaamste slachtoffers. BHANGARA wil bijdragen tot de wederopbouw van de toekomst van deze geïsoleerde kinderen door 5% van haar winst te schenken aan de internationale NGO SOS Kinderdorpen Nepal. Deze organisatie werkt aan hun opvoeding en welzijn, de wederopbouw van een familie-eenheid die het kind liefde, respect en veiligheid geeft en het behoud van de bestaande familiebanden.
Ontdek de 100% natuurlijke hennep tassen, geldbeugels en accessoires Bhangara-collectie in onze winkel in Namen of op onze webshop :